مضرات کرمهای چینی و هندی
وقتی در تعدادی از کرمهای پوستی جیوه یافت شد نشریات و رسانههای مختلف سر و صدای زیادی به راه انداختند. این خبر را سازمان FDA (سازمان ملی نظارت بر دارو و غذا) منتشر کرد؛ آنها در پی تحقیقات خود و گزارشهایی که به آنها ارائه شده بود متوجه شدند که تعدادی از کرمهای پوستی حاوی مقادیری از ماده سمیجیوه و دیگر فلزات سنگین هستند. این مواد بسیار خطرناک هستند و آلودگی به جیوه میتواند مشکلات و بیماریهای جدی ایجاد کند. فهرست کرمهای پوستی آلوده به این ماده نسبتا بلند است و در بازارهای آسیا و خاورمیانه به وفور پیدا میشود. کرمهایی که عمدتا مربوط به سفید کردن پوست هستند یا برخی کرمهای ضدچروک که از هند یا چین یا کشورهایی از این قبیل میآیند به شدت آلوده هستند. اگر کرمیروشن یا سفیدکننده دارید که از چین یا هند یا مکزیک یا… است حتما روی برچسب آن را بخوانید تا مبادا در آن جیوه(mercury) باشد؛ البته باید حواستان به ترکیبات جیوه هم باشد یعنی اگر عباراتی چون mercurous chloride” “calomel,” “mercuric,”یا “mercurio روی برچسب کرم نوشته شده بود حتما از مصرف آن خودداری کنید. اگر هم کرم شما برچسب مواد تشکیل دهنده نداشت باز هم بهتر است از آن استفاده نکنید چون به احتمال قریب به یقین ماده ای غیرمجاز در آن وجود داشته است که شرکت تولیدکننده از درج آن خودداری کرده است. از علائم مسمومیت به جیوه میتوان به لرزش بی اختیار، مشکلات حافظه ای، تحریک پذیری و تغییراتی در بینایی و شنوایی اشاره کرد. استند لوازم آرایش
باکتریها به راحتی میتوانند در ریمل شما خانه کنند و وارد چشمهای تان شوند به خصوص اگر ریملی را برای مدتی طولانی نگهداری کرده باشید. میکروبها خودشان به تنهایی وارد ریمل نمیشوند بلکه بنا به تحقیقاتی که در سازمان اپتومتری ایالات متحده انجام شد ه باکتریها به طور طبیعی در چشم هر فردی وجود دارند و همین باکتریها از طریق برس به درون ریمل انتقال مییابند، آنجا رشد میکنند و چندین برابر میشوند. وقتی پژوهشگران این تحقیق ریملهای مختلف را آزمایش کردند متوجه شدند که میکروبها در ۳۳ درصد این محصولات حضور دارند. اشتباه نکنید این باکتریها اصلا موجودات بی آزاری نیستند و میتوانند مشکلاتی را برای قرنیه چشم ایجاد کنند؛ گاهی هم موجب عفونتهای قارچی میشوند. البته در ریملها مواد نگهدارنده ای وجود دارد که مانع رشد باکتریها میشود؛ اما این مواد نگهدارنده تا ۳ ماه میتوانند از رشد باکتریها جلوگیری کنند و بعد از آن اثر خود را از دست میدهند، هرچند پیش از این سه ماه هم کاملا عاری از میکروب نیستند، به خصوص ریملهایی که محل نگهداری آنها گرم باشد بیشتر مستعد رشد باکتریها هستند. اگر میخواهید ریمل تان سالم تر بماند باید نکاتی را رعایت کنید:
ریمل را در جای خنک نگه دارید.
بعد از چند ماه استفاده ریمل را دور بیندازید و جای آن ریملی جدید بگیرید.
تنها به زدن دو لایه ریمل اکتفا کنید چون وقتی تعداد لایههای ریمل روی مژه زیاد شود، غدد چربی روی خط مژه پلک را مسدود میکند و موجب گل مژه میشود.